Facebook hozzászólás
873

MÁKOD VAN, HA SZERETED A MÁKOT

Tévedés, hogy a tejben van a legtöbb kalcium!

A kalcium létfontosságú a testünk számára, mert minden sejtünkben, szövetünkben benne van – feltéve, hogy bevisszük a szervezetünkbe. Mutatjuk, mit kell ahhoz enni, hogy rendben legyen a kalcium szintünk.

4. A brie és az ementáli sajt, a maguk 1000 milligrammjával épp, hogy lecsúsztak a dobogóról, de ez nem is baj, mert zsírtartalmuk elég magas. Igaz, most nem ezt vizsgáljuk.

5. Ötödikként az edami következik 800 mg-mal.

6. A sajtok uralmát a szezámmag  bontja meg 740-es értékkel.

7. A sort egy másik mag, a chia folytatja 631 mg-mal.

8. A tofu kalcium tartalma márkánként változik, de általában több, mint 600 mg.

9. A camamberttel, a zsíros– és az ömlesztett sajttal térünk vissza a tejtermékekhez. Ezekben 575 mg található.

10. A sima túró nem nyerő, de a gomolya és a juhtúró 400 mg-mal járul hozzá az egészségünkhöz.

Kiváló kalciumforrások Fotó: Pinterest
Kiváló kalciumforrások               Fotó: Pinterest

+ 1: jó hír, hogy a tejcsoki 250-nel felmentést adhat nekünk a bűnözés alól.

Szintén jó értékekkel bír még: a szardínia (330), a mandula (250), az aszalt füge (220) és a gomba (200) is.

Az adatok forrása: Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika

 

Fontos!

Ami használ: a kalcium beépülése D-vitamin nélkül nem megy, ezért h nincs módunk napi 15 percet napon lenni, annak pótlása is elengedhetetlen.

Ami káros: a kóla, a szénsavas üdítők, vagyis minden, amiben sok foszfor van, mert az semlegesíti a kalciumot.

 

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!