Facebook hozzászólás
214

Újabb jeles listára került fel az Arcade Bistro

November 10-én a gasztronómia világa Bécsre szegezte tekintetét, hiszen itt mutatták be a Gault Millau Österreich 2011 című kiadványt, amely csillagok helyett szakácssapkákkal értékeli a legkiválóbb éttermeket. A 2011-es kiadványban új név az Arcade Bistro, amelyet rögtön két szakácssapkával – azaz a 20-as listán 15 ponttal – tüntettek ki a kritikusok. Az elismerés rangját és a magyar gasztronómia sikerét mutatja, hogy a magyar éttermek közül összesen 13 szerepel a listán, ahol 17 ponttal egy étterem érdemelt ki három, és öt étterem két szakácssapkát. A listán szereplő többi étterem egy-egy elismerést kapott. 

Értékelési pontok:
1. A nyersanyagok minőségének és frissességének vizsgálata,
2. Kreativitás
3. Ételek harmóniája (saját ízek megőrzése, hagyományok)
4. A levesek mártások minősége
5. Az elkészítés precizitása

Értékelés:
1. 9-10 pont, gyenge színvonalú vendéglő,
2. 11 pont, átlagos színvonalú vendéglő,
3. 12 pont, jó konyha, mely minden jobb étteremtől elvárható,
4. 13-14 pont, nagyon jó vendéglő, többet, különlegesebbet nyújt, mint a mindennapos konyha. Egy szakácssapka a jelzése.
5. 15-16 pont, a konyhaművészet terén magas szintű minőséget, kreativitást nyújtó konyha, jelzése két szakácssapka. A minősítés megfelel egy Michelin-csillagnak.
6. 17-18 pont, a legmagasabb szintű minőséget képviseli, kreatívitás, jó ételkészítés, minőség. Jelzése három szakácssapka, ez két Michelin-csillagnak felel meg.
7. 19 vagy 19,5 pont, az étterem a világ legjobb vendéglői közé tartozik, négy szakácssapka a jelzése.
8. 20 pont, a legmagasabb minősítés, szinte lehetetlen megszerezni, egyszer ítélték még csak oda Marc Veyrat séfnek. (2004. Megeve étterem)

4 toques (szakácssapka) = 19 vagy 19,5 = Kimagasló, extra.
3 toques = 17 vagy 18 = Kiváló.
2 toques = 15 vagy 16 = Nagyon jó.
1 toque = 13 vagy 14 = Jó.

Az Arcade Bistro
Budapest XII. kerületében, a Kiss János Altábornagy utcában található Arcade Bistro 1999. december 15-én nyitotta meg kapuit. Igényes gourmet konyhájával, gondosan összeállított borválasztékával és figyelmes személyzetével az elmúlt években a budapesti ínyencek elismert, kedvelt helye lett. Az Arcade Bistro Michelin Bib Gourmand elismerésben részesült, 2010 tavaszán. Az étterem 2000-2007 között különleges ízeinek és minőségi borainak köszönhetően nyolc alkalommal részesült "Best of" elismerésben. A Dining Guide olvasói 2006-ban Budapest 10 legjobb vendéglője közé választották a Michelin és Louis Vuitton Guide-ok által egyaránt ajánlott éttermet. Fazekas László séf innovatív ötletei, mindig megújuló, az aktuális trendekkel együtt gondolkodó irányítása továbbra is garancia az étterem magas gasztronómiai igényeket kielégítő szellemiségének megőrzésére. Az Arcade Bistro 2009 óta új konyhatechnológiai fejlesztésekkel biztosítja vendégei számára a kiváló minőséget.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Hogyan növeljük kreatívan az intimitás élményét?

Az emberi kapcsolatokban a kölcsönös tisztelet, az érzelmi kötődés és az egymásra hangolódás alapvetően fontos…

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!