Virágos koktél virágos kedvhez – az 50. Debreceni Virágkarneválra!
Idén 50 éves a Debreceni Virágkarnevál! Ebből az alkalomból rendeztek sajtótájékoztatót az MTVA székházában. Ott az újságíróknak az is kiderült, hogy megszületett a több napos fesztivál virágos koktélja! Az alkotó, a debreceni Ikon Étterem munkatársa megsúgta nekem, hogy egy pici furfanggal alkoholossá is lehet tenni a látványnak is csodás koktélt! Próbáld ki, és ünnepelj a cívis várossal!
Hozzávalók:
- 1,5 dl narancs dzsúsz
- 4 cl lime dzsúsz
- 2 karika friss maracuja (magyarul golgotavirág)
- pár csepp levendula esszencia
Elkészítés:
Alaposan összetörjük a maracuja-szeleteket, majd hozzáöntjük a narancs dzsúszt, és jól összekeverjük. Egy kecses pohár aljába teszünk két jégkockát, és erre öntjük rá a keveréket. Végül hozzáadjuk a pár csepp levendula esszenciát. Díszíthetjük apró (ehető!) virággal!
Természetesen létezik az alkoholos változat is. A debreceni Ikon Étterem szommelier-je, Tatióczki Péter azt javasolja, hogy dobjuk fel az egészet még 4cl vodkával! Úgy is ízleni fog, ha a szereted a koktélokat! És éljen az 50. Debreceni Virágkarnevál!
Hozzászólás zárolva.