Hozzávalók:
400 g borjúcomb
3 evőkanál búzaliszt
2 evőkanál vaj
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 közepes fej zellergumó
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanál paradicsompüré
1 csipet kakukkfű
2 nagy fej gomba
50 ml fehérbor
só
csipet őröltbors
2 db babérlevél
500 ml zöldségalaplé (kockából)
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk, a zöldségekből kis gömböket vágunk kisebb karalábévájóval. (Vagy lustábbak kockázhatják is.)
A vajat felhevítjük, a húst vékonyan lisztbe forgatjuk, majd a vajon lepirítjuk.
Kivesszük a zsiradékból a hús, és beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, lepirítjuk, majd a paradicsompürével még picit pirítunk rajta. A húst visszahelyezzük, és alaplével, (ha nincs, akkor vízzel) babérlevéllel, kakukkfűvel félpuhára pároljuk. Menet közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Ha félig megpuhult, a gömb alakú zöldségeket hozzáadjuk, fehérborral felöntjük, és puhára pároljuk. Mielőtt elkészülne, a gombát apró kockára vágjuk, lepirítjuk, és a raguhoz adjuk. Rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.