4 különleges leves recept
Minestrone (zöldségleves), kagylóleves, bouillabaisse (marseille-i halleves), pot au feu (forró fazék). Próbálja ki Ön is! Szilágyi Eta recept anyagainak felhasználásával készült.
Pot au feu (forró fazék)
Hozzávalók: 1 kiló marhafartő, 50 deka marhalábszár, 50 deka velős csont, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-1 ág friss rozmaring és kakukkfű, 1 babérlevél, 4 liter víz, 1 csomag zsenge sárgarépa, 3 kisebb póréhagyma, 2 zellerszál, só, 8 szem bors, 6 szelet baguette.
Elkészítése: a hagymát félbevágjuk, és egy főzőedényben a vágási felületen megpirítjuk. Mellérakjuk a húsokat, majd a fűszernövényeket, a borsot, felöntjük a vízzel, sózzuk, ezután körülbelül három órán át puhára főzzük, közben a képződő habot leszedegetjük. Ha kész, beletesszük a velős csontokat és a megtisztított zöldségeket, s ezeket is puhára főzzük. Ha kész, egy tálba szedjük a zöldségeket és a húsokat, kevés levet rámerünk, majd meleg helyre tesszük. A visszamaradt levest leszűrjük, a bagettszeleteket megpirítjuk, rátesszük a velőt, és a levessel tálaljuk. Ezt követően tesszük az asztalra a felszeletelt húsokat és a zöldségeket.
Hozzászólás zárolva.