Facebook hozzászólás
6 199

JÓL JÖNNEK A KÁNIKULÁBAN

5 hűsítő alkoholmentes koktél

Köztudott, hogy a hőségben sok folyadékra van szüksége a szervezetünknek, miközben tanácsos az alkoholt mellőzni, ami nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a koktélozásról! Hoztunk 5 receptet, amelyek akár a kedvenceid is lehetnek.

3. MÁLNÁS-JEGES

A savanykásabb vonal kedvelőinek is mutatunk egy receptet, amely elkészítése ugyancsak néhány percet vesz igénybe. Egy jó maréknyi málnát turmixolj össze erdei gyümölcs- vagy áfonyalével, adj hozzá egy fél lime levét. Édesítőnek használj mézet. Ezután a hozzávalókat jól mixeld össze. A pürét töltsd egy pohárba, majd szórj rá tört jeget. Ezután adj hozzá egy-két deciliter behűtött, alkoholmentes pezsgőt vagy ásványvizet. A koktélt málnadarabokkal, lime-mal vagy citromfűvel díszítve kínáld.

 

Az édesítőt is elhagyhatod ennél a koktélnál (Fotó: Pixabay)
Az édesítőt is elhagyhatod ennél a koktélnál (Fotó: Pixabay).

 

4. SEX ON THE BEACH

Nagyon közkedvelt ez a koktél is, amely ugyancsak elkészíthető alkoholmentes kivitelben. Kell hozzá 2 cl őszibarack szörp, 8 cl narancslé, 8 cl fekete ribizlilé és egy lime leve. Az összetevőket egyszerűen egy shakerben kell összerázni, ezután egy jéggel teli pohárba önteni az italt. Citrommal, naranccsal vagy  koktélcseresznyével díszítsd, a végeredmény garantált siker.

Hölgyeknek ajánlott, persze férfiak is fogyaszthatják (Fotó: Pinterest)
Hölgyeknek ajánlott, persze férfiak is fogyaszthatják (Fotó: Pinterest)

 

5. ANANÁSZOS-NARANCSOS

A turmixgépbe először tegyél pár darab jégkockát, 2-3 karika felkockázott ananászt, egy deci narancslét, egy citrom levét és egy evőkanál mézet. Ha konzerves, cukrozott ananászt használsz, akkor a méz természetesen kihagyható. Ezután az összes hozzávalót turmixold össze, majd töltsd pohárba. Ananásszal, naranccsal díszítsd a pohár szélét.

Még akkor is finom, ha konzerv ananász van csak kéznél (Fotó: Pinterest)
Még akkor is finom, ha konzerv ananász van csak kéznél (Fotó: Pinterest)
Sorozatunkban a PIÑA Colada-ról IDE KATTINTVA, az epres csodákról IDE KATTINTVA, az Aperolról IDE KATTINTVA, a legjobb brunch koktélokról pedig IDE KATTINTVA olvashattok.

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!