5 kedvenc szilvás receptünk
Magvaváló, hamvas, besztercei, mélylila, bordós árnyalatú, ezerféle. Ez a szilva, aminek most van épp szezonja, ezért ajánlunk öt nagyon tuti receptet, mit készíts belőle.
Ha te is odafigyelsz az étkezésedre, esetleg még a szénhidrátokat is számolod, ez az édesség nagy örömet fog neked szerezni, mert csupa egészséges alapanyagból van. Receptjéért kattints a fotóra!
Kis túlzással szinte minden zöldségből és gyümölcsből lehet chutney-t főzni, próbáljuk ki, mert érdemes játszani az ízekkel. Tematikus összeállításunknak megfelelően ez egy szilvás változat, kattints a képre a receptért!
Egyszerű kevert sütemény, mégis van benne valami különlegesen jó. A textúrája például. Vagy az, hogy kiváló desszert egy vacsora után mondjuk fagylalttal tálalva, ám a maradék másnap a reggeli kávé mellé ütős élmény. Ha jól eltaláljuk a tepsi méretét a tészta mennyiségéhez képest, biztos a siker!
Nagyanyám, a drága, zseniálisan készítette, látom magam előtt, ahogy az ezeréves gyúródeszka fölé hajolva dolgozza a tésztát, majd a keskeny pengéjű, fanyelű késsel szabályos négyzetekre darabolja nyújtás után. Akkor se értettem, és sajnos ma, több évtized elteltével se sikerült rájönnöm a titokra, hogyan volt képes minden tésztát – legyen szó gombócról vagy levestésztáról, esetleg pitéről – olyan mértani pontosságúra nyújtani és vágni, mint ahogy tette. Családi receptemért kattints a képre!
A szilvát nemcsak lekvár formájában tartósíthatjuk, de készíthetünk belőle pikáns savanyúságot is, húsok mellé tökéletes kísérő. Most egy fokhagymás változatot ajánlunk, a képre kattntva olvashatod.
Hozzászólás zárolva.