Facebook hozzászólás
195

6 szuper burgonyás étel!

Amíg nem érkezik el az igazi primőrzöldségek ideje, addig marad a „jó öreg krumpli”, amit talán már kicsit unhatunk is. Ha sokan már kifogytak az ötletekből, most segítünk néhány recepttel, hogy a zsákok alján lévő burgonyamaradékokat miként használjuk fel. Íme!

FETASAJTOS RAKOTT KRUMPLI

Hozzávalók: 2 kg krumpli, 1 szál kolbász, 1 tömb feta sajt, 3 nagy fej vöröshagyma, 5 dl főzőtejszín, só, vaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belekarikázzuk a krumpli felét, hogy az alját betakarja, ráteszünk egy sor hagymaszeletet és leöntjük kb. 2 deci tejszínnel. Rákarikázzuk a kolbászt és befedjük a feta-sajtszeletekkel. Erre rakjuk a maradék krumplit, leöntjük a maradék tejszínnel, és megsózzuk. Letakarjuk fóliával, és 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, majd a fóliát levesszük róla, és kissé megpirítjuk a tetejét.

SÁRGARÉPÁS BURGONYALEVES

Hozzávalók: 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya, 35 dkg sárgarépa, 2 dkg vaj, 1 l zöldségleves (kockából), 1,5 dl tejföl, só, bors.

Elkészítése: A vörös- és fokhagymát apróra felkockázzuk. A meghámozott burgonyát és sárgarépát feldaraboljuk. A felhevített vajon a kétféle hagymát rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát, majd gyakori kevergetés mellett 4 percig pároljuk. A levessel felöntjük, majd fedő alatt, közepes hőfokon a forrástól számított kb. 15 percig főzzük. 4 evőkanálnyi zöldséget kiemelünk, és félretesszük, a többit összeturmixoljuk. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tejföl 3/4-ed részét, majd tányérokba merjük. Adagonként elosztva rákanalazzuk a maradék tejfölt, és beleszórjuk a félretett zöldségeket.

GOMBÁS TARHONYÁVAL TÖLTÖTT BURGONYA

Hozzávalók: 15 dkg sajt, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg gomba, 12 szem burgonya, 1 pohár tarhonya, kevés olaj, kevés fűszerpaprika.

Elkészítése: A burgonyákat megmossuk, megtisztítjuk, kettévágjuk és egy kiolajozott tepsibe téve sütőben megsütjük. A sütőből kivéve kikaparjuk a közepüket (ezt a krumplik köré halmozhatjuk). A tarhonyát megpárolunk kevés olajban, külön megpároljuk a gombát paprikás lében, és mikor mindkettő puha, összevegyítjük. Ezzel

GOMBÁS RAKOTT CSIBEHÚS

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 konyhakész csirke, só, bors, 4 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem zöld, 2 dl tejföl.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!