Facebook hozzászólás
557

8 emeletes banános boldogság – sütés nélkül

Az ünnepnapjaink egyik legkedveltebb sütés nélküli desszertje, főhőse pedig a banán. Igaz, hogy 8 emeletnyi magas, de egyáltalán nem fárasztó elkészíteni, ráadásul szemnek is, szájnak is boldogság. No és nem utolsó szempont, hogy a sütőt se kell bekapcsolni miatta ebben a hőségben.

Kép: Krajcsó Judit
Kép: Krajcsó Judit

Hozzávalók:

  • 40 deka babapiskóta
  • 30 deka darált keksz
  • 350 ml narancslé
  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 kanál cukor
  • 750 ml tej
  • 25 deka margarin
  • 25 deka vaj
  • 50 deka porcukor
  • 20 darab banáncsoki
  • 5 darab banán
  • 300 ml tejszín
  • 300 ml tej a piskóta áztatáshoz
Elkészítés:
Kiválasztunk egy közepes méretű tepsit, egy szögletes jénait vagy egy nagyobb tortaformát, és kezdődhet a rétegezés!
I. réteg : tejben áztatott babapiskóta (én tettem bele egy vaníliás cukrot is, a tejet pedig kicsit meglangyosítottam és úgy locsoltam meg vele a babapiskótákat. Annyi tejet tegyünk hozzá, hogy közepesen legyen „átáztatva, ne málljon szét. A felét belerakosgatjuk a választott formába, a másik felét később (V. réteg)  használjuk fel.
II. réteg: a darált kekszet narancslében megáztatjuk, majd hozzáadjuk az 1 egész margarint, + 25 deka porcukor habosra kevert együttesét, és rásimítjuk az első réteg piskótára.
III. réteg: a banáncsokikat hosszában kettévágjuk és rárakosgatjuk a 2. rétegre
IV.réteg: a 3 csomag pudingot a szokásos módon (a csomagon lévő utasítás szerint) megfőzzük 750 ml tejben a 6 kanál cukorral együtt. Egy ismét vajat (vagy margarint) habosra keverünk a 25 deka porcukorra, és összedolgozzuk a közben kihűlt pudinggal. A krém felét rásimítjuk az előző csokis rétegre.
V.réteg: a langyos tejben áztatott babapiskóta másik fele
VI. réteg: a vaníliás pudingkrém másik fele (lsd. IV.réteg)
VII. réteg: karikára szelt banánokat rakosgatunk a vaníliás krémre
VIII. réteg: habtejszín vagy felvert tejszín a tetejére, megkoronázva az eddigi „tevékenységünket”.

18386737_1616259235068217_1564428728_n-e1494880814676

Ugye tetszik? Ennek a meggyes csodának ezen az oldalon találod a receptjét!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!