Facebook hozzászólás
437

A legfinomabb gombóc szomszédainktól

Ausztriában találkozhatunk ezzel a gombóc fajtával, és bár az osztrákok nem elsősorban konyhaművészetükről híresek, járjunk utána, gombócban elég erősek-e?

Gombóc, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál étkezési keményítő
20 dkg gomba
2 dl sűrű, fűszeres paradicsomszósz (készíthetjük házilag is, de boltit is használhatunk)
10 dkg vaj
2 evőkanál olaj
egy csokor petrezselyem

bors

Elkészítés:
Az olajon pároljuk meg a gombát, majd tegyük félre. A puha vajat keverjük ki a tojásokkal, míg világos színű, könnyű krém nem lesz belőle. Adjuk hozzá a keményítőt, a petrezselymet és a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Végül adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Formálható, nem híg masszát kell kapnunk. Tegyük félre fél órára pihenni, addig forraljunk vizet. A diónyira formált gombócokat főzzük ki a sós, forrásban lévő vízben. Ha feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal emeljük ki. Tálba halmozzuk, meglocsoljuk a forró paradicsom mártással. Ha akad otthon egy kevés sajt, reszelhetünk azt is a tetejére, elrontani nem fogja az összhatást.

Paradicsomos kölesgombóc
Olcsó, könnyen hozzáférhető, egészséges, gluténmentes – mi az? Bizony, ez a köles. Használjuk minél gyakrabban a konyhában, hasznunkra fog válni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!