Facebook hozzászólás
205

A legjobb csokis keksz

Csokoládéval minden jobb, és ez egészen biztos. A csokoládé egészséges is, már feltéve persze, hogy megtartjuk a mértéket a fogyasztásában, ami ugyebár nem is olyan könnyű. Ez a csokis keksz világbajnok a maga nemében, biztos, hogy nem csak egyszer fogod elkészíteni.

Csokoládés keksz, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
25 dkg csokoládé (70 %-ostól fölfelé)
3 dkg vaj
2 egész tojás
17 dkg cukor
3,5 dkg liszt
egy kávéskanál sütőpor
durvágra vagdosott mandula vagy mogyoró
1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, belekevertem a vajat. Közben a tojásokat fehéredésig kevertem a cukorral, amikor szép habos volt, beleöntöttem a vajas csokoládét, nem tudtam ellenállni a vanília kivonatomnak sem, úgyhogy abból is kapott egy picikét. Egy másik edényben összekevertem a lisztet a sütőporral, hozzáadtam az összevagdalt mogyorót, majd összevegyítettem a száraz és nedves anyagokat. Nem fordítottam különös gondot a keverésre, pikk-pakk megvolt. Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal halmokat rakosgattam, és 170 fokon 10-12 percig sütöttem. A sütőpapírról leszedni csak kihűlt állapotában érdemes.

Isteni csokoládés sütemények – gyorsan, egyszerűen
A csokoládé évezredek óta a desszertek királynője. Nemcsak önmagában fejedelmi édesség, de sütemények pompás alkotóeleme vagy akár ékessége is. Tésztába keverve meleg barna színt s bársonyosan finom, kesernyést ízt ad, töltelékként, külső bevonóként meg nemcsak finom, szép is. A fogyasztásakor felszabaduló “boldogsághormon” hatása pedig már – stílszerűen – csak “hab a tortán”.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!