A legjobb menüajánlat – Szentestére
Ennek a menünek a nagy része már az előző napon elkészíthető, így nem kell az utolsó pillanatban kapkodni, idegeskedni. Különleges és egyszerű!
Előétel:
Túrós sajttekercs
Hozzávalók: (4 személyre) 20 dkg vékonyra szeletelt edami sajt, 15 dkg sonka, 5 db kolbászos ömlesztett sajt, 5 dkg margarin, 1 kiskanál Piros Arany, 1 kiskanál zúzott fokhagyma, 20-25 dkg tehéntúró, 10 dkg margarin, 1 csokor metélőhagyma, 1 evőkanál mustár, 5 dkg fűszeres kolbász, só, őrölt bors.
Elkészítés: A kolbászos sajtot, a margarint, a Piros Aranyat, és a fokhagymát összedolgozzuk. A túrót szitán áttörjük, és a 10 dkg-nyi margarinnal, finomra vágott metélőhagymával, és az apróra vágott kolbásszal jól elkeverjük. Sóval, borssal és mustárral ízesítjük.
Az asztalra kiterítünk egy nagy folpackot vagy alufóliát, és a szélére egy csíkban lerakjuk a sonkaszeleteket. A sonka mellé ugyancsak egy csíkban és ugyanakkora szélességben lefektetjük a sajtot. A sonkára egyenletesen rákenjük a sajtkrémet, a sajtra pedig a túrós keveréket. Felgöngyöljük, ahogyan a rétest szokás, így a sonkás rész a tekercs közepébe kerül. Becsomagolva a hűtőben dermesztjük, és tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Főétel:
Pezsgős pulyka – burgonyapürével
Hozzávalók: (4 személyre) 1 kb. 4 kg-os bébipulyka, 2 hagyma, 2 sárgarépa, egy zeller, 20 dkg bacon szalonna, 1-1 csokor petrezselyem, kapor, zsálya, 2 dl húslé(leveskockából), 4 dl pezsgő, só, 1 kg burgonya, 5 dkg vaj.
Elkészítés: (3-4 óra, mert a pulykasütéshez kg-ként kell 1-1 órát számolni) A konyhakész pulykát sózzuk be kívül-belül, tekerjük be a szalonnaszeletekkel, amiket hústűvel rögzítünk. A megmosott, felkockázott zöldségeket tegyük egy nagy tűzálló tálba, fektessük rá a pulykát, öntsük rá a húslét, és kezdjük el 180 fokon sütni. Időnként locsoljuk meg pezsgővel. Befejezés előtt egy órával adjuk hozzá a zöldfűszereket. Az utolsó 20 percben vegyük le a pulykáról a szalonnát, hogy a bőre ropogósra süljön. Ha kész, szűrjük át a zöldségszaftot, keverjük el 1 dl pezsgővel, forraljuk fel, és a liszttel sűrítsük be a szószt.
Hozzászólás zárolva.