A legjobb menüajánlat – Szentestére
Ennek a menünek a nagy része már az előző napon elkészíthető, így nem kell az utolsó pillanatban kapkodni, idegeskedni. Különleges és egyszerű!
A pulykát felszeletelés után öntsük le a forró szósszal, és így tálaljuk. Közben a héjában megfőtt és megtisztított burgonyából elkészítjük a pürét, majd a pulykával tálaljuk.
Desszert:
Karamellás narancs (mikroban készíthető)
Hozzávalók: (4 személyre) 4 db narancs, 10 dkg kristálycukor, 1,5 dl víz, 2,5 dkg mazsola, 1 evőkanál rum, 1,5 dl narancslé
Elkészítés: A narancslevet a rummal, és a mazsolával együtt rakjuk egy megfelelő méretű tűzálló tálba, és lefedve 2 percig pároljuk 600 watton. Egy másik kisebb edénybe öntsük bele a cukrot és a vizet, és két percig főzzük. Kavargassuk meg, hogy a cukor egyenletesen szétolvadjon, majd további 10-12 percig főzzük, míg karamellizálódik. Hagyjuk néhány percig hűlni, majd óvatosan keverjük bele a narancslevet, tegyük a mikróba, és további egy percig főzzük. Hámozzuk meg a narancsot, fehér hártyáit szedjük le, karikázzuk fel, osszuk négy felé, egy-egy tálkába, és öntsük le mindegyik porciót a sziruppal.
Kellemes ünneplést, a szeretet ízeivel!
Hozzászólás zárolva.