Facebook hozzászólás
98

A legjobb menüajánlat – Szentestére

Ennek a menünek a nagy része már az előző napon elkészíthető, így nem kell az utolsó pillanatban kapkodni, idegeskedni. Különleges és egyszerű!

A pulykát felszeletelés után öntsük le a forró szósszal, és így tálaljuk. Közben a héjában megfőtt és megtisztított burgonyából elkészítjük a pürét, majd a pulykával tálaljuk.

Desszert:

Karamellás narancs (mikroban készíthető)

Hozzávalók: (4 személyre) 4 db narancs, 10 dkg kristálycukor, 1,5 dl víz, 2,5 dkg mazsola, 1 evőkanál rum, 1,5 dl narancslé

Elkészítés: A narancslevet a rummal, és a mazsolával együtt rakjuk egy megfelelő méretű tűzálló tálba, és lefedve 2 percig pároljuk 600 watton. Egy másik kisebb edénybe öntsük bele a cukrot és a vizet, és két percig főzzük. Kavargassuk meg, hogy a cukor egyenletesen szétolvadjon, majd további 10-12 percig főzzük, míg karamellizálódik. Hagyjuk néhány percig hűlni, majd óvatosan keverjük bele a narancslevet, tegyük a mikróba, és további egy percig főzzük. Hámozzuk meg a narancsot, fehér hártyáit szedjük le, karikázzuk fel, osszuk négy felé, egy-egy tálkába, és öntsük le mindegyik porciót a sziruppal.

Kellemes ünneplést, a szeretet ízeivel!

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!