Facebook hozzászólás
836

Tipp a felhasználásához

A tél gyümölcse: a befőtt

Ezeken a végtelennek tűnő hideg, téli napokon mindig jó, ha van a spájzban mihez nyúlni, akár kicsit a nyárra, vagy némi gyümölcsre vágynánk. Ha nem csak magában ennél meg például egy üveg meggybefőttet, hanem készítenél is belőle valami finomat, nos ehhez hoztunk 3 villámgyors és egyszerű receptet.

FŰSZERES SÜLT KÖRTE

Mennyei és villámgyorsan elkészíthető édesség. Akár még egy nem túl jól sikerült napunkat is feldobhatjuk, ha vacsora utáni nasinak elkészítjük.

Befőttből is remek édesség készíthető (Fotó: Pinterest)

Hozzávalók:

  • 1 üveg körtebefőtt
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  •  pár darab egész csillagánizs
  • 1,5 dl fehérbor (elhagyható)

Elkészítés: A befőtt körtéket szerencsére már nem kell meghámozni, de a citrommal sem kell bíbelődni, hiszen a citromsav már tartósította, így felbontás után sem kezd barnulni a gyümölcs. Akár serpenyőben, akár sütőben is elkészíthető a desszertet. A félbevágott körtéket egy kivajazott serpenyőbe helyezzük, majd megszórjuk őket a fűszerekkel. Ha kicsit tovább bolondítanád az édességet, kevés fehérborral is meglocsolhatod. Legvégén szórjuk rá a cukrot. Ezután nagyjából 10 percig kell sütni közepes lángon addig, míg a cukor rá nem karamellizálódik. Vaníliasodóval vagy fagylalttal kínálva érdemes tálalni.

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!