Tipp a felhasználásához
A tél gyümölcse: a befőtt
Ezeken a végtelennek tűnő hideg, téli napokon mindig jó, ha van a spájzban mihez nyúlni, akár kicsit a nyárra, vagy némi gyümölcsre vágynánk. Ha nem csak magában ennél meg például egy üveg meggybefőttet, hanem készítenél is belőle valami finomat, nos ehhez hoztunk 3 villámgyors és egyszerű receptet.
FŰSZERES SÜLT KÖRTE
Mennyei és villámgyorsan elkészíthető édesség. Akár még egy nem túl jól sikerült napunkat is feldobhatjuk, ha vacsora utáni nasinak elkészítjük.
Hozzávalók:
- 1 üveg körtebefőtt
- 5 dkg vaj
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- pár darab egész csillagánizs
- 1,5 dl fehérbor (elhagyható)
Elkészítés: A befőtt körtéket szerencsére már nem kell meghámozni, de a citrommal sem kell bíbelődni, hiszen a citromsav már tartósította, így felbontás után sem kezd barnulni a gyümölcs. Akár serpenyőben, akár sütőben is elkészíthető a desszertet. A félbevágott körtéket egy kivajazott serpenyőbe helyezzük, majd megszórjuk őket a fűszerekkel. Ha kicsit tovább bolondítanád az édességet, kevés fehérborral is meglocsolhatod. Legvégén szórjuk rá a cukrot. Ezután nagyjából 10 percig kell sütni közepes lángon addig, míg a cukor rá nem karamellizálódik. Vaníliasodóval vagy fagylalttal kínálva érdemes tálalni.
Hozzászólás zárolva.