A világ egyik legegyszerűbb, szuperfinom sütije
Ezt a sütit „Tíz-húsz-harminc” néven ismerik, és szinte mindent elmond róla, hogy ha ezt megjegyezzük, félig már a fejünkben is van a recept.
Hozzávalók:
10 dkg cukor + még egy kicsi
20 dkg vaj
30 dkg liszt
1 tojás sárgája
2 tojás fehérje
Eper, vagy bármilyen más, leves gyümölcs, akár fagyasztott formában
Elkészítése:
A cukrot, vajat (vagy margarint), lisztet és az 1 tojás sárgáját morzsalékos tésztává gyúrjuk össze. Ha ez megvan, kivajazott kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy többé-kevésbé egyenletesen beterítse az egész alját. Kb. 20 perc alatt 200 fokon megsütjük. Akkor jó, ha szép aranybarna színe van.
Amíg sül, a két tojás fehérjét habbá verjük, hozzákeverünk egy kis cukrot és az ízlés szerint felvágott, vagy leturmixolt gyümölcsöt. (A legjobb, ha egy rész darabolva, a többi turmixolva kerül bele.) Ezt második rétegként a tészta tetejére öntjük, és még 20 percig sütjük.
A tapasztalatok szerint körülbelül öt perc alatt fogy el belőle egy tepsi…
Hozzászólás zárolva.