Áfonyás muffin csokival
Ősszel, amikor a piacon hegyekben áll az áfonya, érdemes kivárni, míg viszonylag emberi áron hozzájuthatunk – akkor sem lesz olcsó persze -, ha veszünk egy kilót és lefagyasztjuk, jó párszor süthetünk a tél folyamán ilyen finom csokis muffint a segítségével.
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
10 dkg kristálycukor
2 tojás
150 ml tej
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília kivonat
15 dkg áfonya
5 dkg csokoládé
Elkészítés:
A vajat és a cukrot fehéredésig keverjük, ez azt jelenti, hogy a sárga krémből egy sokkal világosabb árnyalatú, habos, könnyű krém válik. Ekkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, majd két-három részletben a térfogatnövelőkkel elkevert lisztet. Ne keverjük túl, mert a muffin halála a túlkeverés. Végül adjuk hozzá az áfonyát és a csokoládét.
A muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírt, két kanál segítségével töltsük meg a formákat, majd 170 fokos sütőben süssük 25-30 percig a muffinokat. Tűpróba javasolt.
Hozzászólás zárolva.