Alkoholmentes koktélok, csoda receptek!
Egy forró, nyári, átdolgozott nap után jól esik valami finomság, ami otthon elkészíthető, de nem kell órákat álldogálni a konyhában, hogy meglepjük magunkat vele. A Jeges menta-tej, a Joghurtos-tejszínes málna és a Kiwi lassi ilyen ínyencségek.
Jeges menta-tej Hozzávalók 4 személyre: 4 kanál nagyon apró szemű cukor, 7 dl tej, 6 kanál menta szirup, 1 dl friss tejszín, 4 borsmenta levél
Keverjük össze a tejet a cukorral és a menta sziruppal, a keveréket töltsük bele a fagyasztás céljából előkészített dobozokba vagy zacskókba, majd a kis pakkokat tegyük a mélyhűtőbe, és hagyjuk állni 3 órán át. Verjük fel a tejszínt, és tegyük ezt is a hűtőbe. Közvetlenül a felszolgálás előtt vegyük ki a megfagyott kockákat, és rázzuk addig, amíg darás állagúvá nem válnak (vigyázzunk, hogy ne híguljanak pépessé!). Az így létrejött darát töltsük poharakba, és adjunk mindegyikhez egy kis adag tejszínt és egy-egy mentalevelet, majd tálaljuk azonnal.
Joghurtos-tejszínes málna
Hozzávalók 4 személyre: 4 kanál cukor, 2 dl tejszín, 2 doboz málna, 300 gr (görög) joghurt, 1 tojásfehérje
Törjük össze a málnát (2 kanálnyit tegyünk félre éppen), adjuk hozzá a jéghideg tejszínt, a cukor felét, és keverjük össze őket. Verjük fel a tojásfehérjét a maradék cukorral együtt, majd finoman dolgozzuk össze a joghurttal és a málnás keverékkel. Az így keletkező masszát töltsük poharakba, és díszítsük a félretett málnadarával.
Kiwi lassi 4 személyre
Hámozzunk meg 3 érett kiwit, tegyünk félre egy-egy szeletet, vájjuk ki a középső fehér részt, és az így megmaradt gyümölcshúst dolgozzuk össze egy 2 cm hosszú, friss, hámozott gyömbér darabbal és négy kanál cukorral. Amikor homogén vegyületet kapunk, adjunk hozzá fél liter sűrű joghurtot, és ismét keverjük meg. Töltsük a lassit poharakba, adjunk hozzá jeget, és díszítésként tegyük rá a félretett, vékony kiwi szeleteket, valamint 6 cseresznye gyümölcshúsát.
Hozzászólás zárolva.