Almafánk
Egy kiadós, tápláló leves, mondjuk gulyásleves után második fogásként már csak egy kis tésztafélét kívánunk. Erre is kitűnő az almafánk. Nagyétkűeknek hús után, desszertként is könnyen lecsúszik.
Hozzávalók 4 személyre:
étolaj igény szerint
porcukor ízlés szerint
őrölt fahéj ízlés szerint
2 tojás
1 csomag sütőpor
30 dkg finom liszt
8 dkg kristálycukor
1 kg alma
Elkészítés:
Az almát meghámozom, durva reszelőn lereszelem, gyengén kinyomkodom a levét. Alaposan összedolgozom a cukorral, a liszttel, a sütőporral meg a tojásokkal. Egy evőkanál segítségével forró olajba kis fánkokat szaggatok, és előbb fedő alatt, majd anélkül szép pirosra sütöm. A fánkokat papírtörlőre szedem, a felesleges olajat leitatom, és meghintem fahéjas porcukorral.
Hozzászólás zárolva.