Facebook hozzászólás
1 248

Almalekvár paradicsommal ízesítve

Almából amúgy sem sokan főznek lekvárt, pedig érdemes kipróbálni! Ha viszont igazi különlegességet szeretnénk, némi paradicsommal egészen extravagáns lehet.

Hozzávalók:

3 kiló golden alma,
2 kiló érett paradicsom,
2 kiló cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1 deci jó minőségű rum

Elkészítése:

a meghámozott almákat, paradicsomokat magházukkal feldaraboljuk, majd pépesre főzve átpasszírozzuk. Belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, majd tovább sűrűsítjük. Végül hozzáadva a rumot, forrón üvegekbe töltjük, kigőzöljük, és száraz dunsztba tesszük.

A lekvár készítés nem nagy ördöngösség, ha az ember egyszer már belevágott. Kezdőknek ajánljuk lekvárkészítési kisokosunkat, melyet itt megtalál!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!