Almalekvár paradicsommal ízesítve
Almából amúgy sem sokan főznek lekvárt, pedig érdemes kipróbálni! Ha viszont igazi különlegességet szeretnénk, némi paradicsommal egészen extravagáns lehet.
3 kiló golden alma,
2 kiló érett paradicsom,
2 kiló cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1 deci jó minőségű rum
Elkészítése:
a meghámozott almákat, paradicsomokat magházukkal feldaraboljuk, majd pépesre főzve átpasszírozzuk. Belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, majd tovább sűrűsítjük. Végül hozzáadva a rumot, forrón üvegekbe töltjük, kigőzöljük, és száraz dunsztba tesszük.
A lekvár készítés nem nagy ördöngösség, ha az ember egyszer már belevágott. Kezdőknek ajánljuk lekvárkészítési kisokosunkat, melyet itt megtalál!
Hozzászólás zárolva.