Facebook hozzászólás
808

Almás habos sütemény

Almás is, habos is, egyszerű is, megvan benne minden, amit az ember egy jó házi süteménytől kívánhat. Fajcsák Sándorné receptje.

Almás-habos sütemény, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók:
30 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű is, én azzal készítettem)
1 sütőpor
1 tojás
1 pohár tejföl
25 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
tetszés szerinti édesítő
csipet só

Töltelék
1 kg alma
édesítő
fahéj
A süti tetejére
5 tojásfehérjéből készült hab
2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőformát. A kinyomkodott, ízesített reszelt almát rátesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Amikor a tészta megsült, a felvert tojásfehérjét rákenjük, majd pár percre a sütőbe újra betesszük addig, amíg a teteje egy picit megkeményedik, de vigyázzunk, ne barnuljon meg a hab. A tepsi mérete: 35×25 cm.

Kaporleves, habos galuskával
Ez a leves felülmúlt minden eddigi elképzelésünket a kaporról. A habos galuska nagyon feldobja a látványt. Egyszerűen muszáj kipróbálnod, akár az almás-habos sütemény elé!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!