Almás süti
Az a süti, amiben alma van, már csakis jó lehet. Ez egy klasszikus pite, amit elkészíthetünk alma helyett más gyümölccsel is.
Hozzávalók:
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 darab tojás + 1 sárgája
2 evőkanál cukor
1 csipet só
25 dkg margarin
1 dl tejföl
1 db citrom reszelt héja
1 kg reszelt alma
4 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet fahéj
3 csomag vaníliás pudingpor
a tetejére egy kevés tojás
Elkészítés:
Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik adagot és a tepsi aljába tesszük.
Elkészítjük az almatölteléket: A reszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat. Ha megfőtt az alma akkor a pudingport hozzáadjuk, és összerottyantjuk.
A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk, egyenletesen elosztjuk, majd betakarjuk a tészta kinyújtott másik felével. A pite tetejét bekenjük tojássárgájával, betesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
Hozzászólás zárolva.