Almás túrópárnák – vajban sütve
A túró, a burgonya és az alma külön-külön is gyakori alapanyaga a zsírban, olajban sült tésztáknak. Így együtt azonban egészen felejthetetlent alkotnak, ahogy az egy régi szakácskönyv is ajánlja. A citromhéj belül és a fahéjas porcukor kívül, nem csak látványban, de illatban és ízhatásában is emlékezetes marad.
Hozzávalók:
- 70 dkg héjában főtt burgonya,
- 40 dkg alma,
- 25 dkg túró,
- 15 dkg liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- só,
- 2 tojás,
- 2 evőkanál cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- sütéshez vaj,
- 1 teáskanál őrölt fahéj + porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A főtt burgonyát és az almát lereszeljük. A túrót a liszttel, a sütőporral, a sóval, a 2 evőkanál cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, és a burgonyás almához adjuk. Az egész tojásokat felverjük, és a tésztához adjuk. A burgonyatésztából lisztezett deszkán rudat formázunk, szeletekre vágjuk, majd a szeleteket kissé kisodorjuk. Vajat olvasztunk, és a párnák mindkét oldalát kb. 4 perc alatt megsütjük. (De kisebb gombócokat formálva, és tallér alakúvá lapítva is látványos.)
Tipp: Tetszés szerint kókuszzsírban, vagy étolajban is kisüthetjük.
Hozzászólás zárolva.