Facebook hozzászólás
424

Almatorta – gyereknapra

Gyereknapon minden anyuka a csemetéje kedvenc édességét, sütijét készíti el, de van, aki nagy bátran új meglepetéssel kedveskedik. Ez a nagyon egyszerű és finom almatorta valószínűleg az állandó kívánságlistára kerül majd.

Hozzávalók a tésztához:

  • Kép: Pixabay

    0,5 kg liszt,

  • 5 dkg kristálycukor,
  • 1 dkg só,
  • 2 db tojás,
  • 2 dkg élesztő,
  • 2,5 dl tej,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 20 dkg vaj;

A krémhez:

  • 1 zacskó főzés nélküli vaníliapuding-por,
  • 2,5 dl tej,
  • 5 dkg darált dió,
  • 8-9 db közepes alma,
  • barackíz
  • őrölt fahéj

Elkészítése:

Tíz deka lisztet összedolgozunk a vajjal, majd a hűtőbe tesszük. A maradék anyagokból tésztát készítünk, majd pihentetjük. Ha a vajas rész átfagyott, a kinyújtott tészta közepére helyezzük, belehajtjuk a tésztába és hajtogatjuk. Pihentetés után még egyszer hajtogatjuk. Kinyújtjuk, majd a sütőformába helyezzük. Egyenletesen rákenjük a pudingot, megszórjuk dióval és fahéjjal, majd felezett, hámozott almával ízlésesen kirakjuk. Sütés előtt fél óráig pihentetjük, majd harminc-negyven percig közepesen meleg sütőben sütjük. Sütés után bekenjük felforrósított barackízzel. Az oldalát darált dióval vagy darabolt mandulával panírozhatjuk. Rumos diófagyival ellenállhatatlan.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!