Facebook hozzászólás
1 194

Aludttejes fánkocska (Sauermilchkrepl)

Igazán nem nehéz megcsinálni ezt az édességet, ráadásul még különlegességként is kínálhatjuk: ki merné kétségbe vonni, hogy egy Sauermilchkrepl nevű finomság nem lenne az? Nem nehezebb – sőt, talán könnyebb – elkészíteni, mint egy palacsintát, ráadásul tálalni is egyszerűbb. És legalább olyan finom! A receptet Borbás Marcsi mutatta be a nyári Gasztroangyal-fesztivál bejelentésekor.

Kép:Gasztrongyal

Hozzávalók

● 1/2 liter joghurt vagy aludttej

● 40 deka  liszt

● 2 tojás

● 1 evőkanál cukor

● csipet só

● késhegynyi szódabikarbóna

A sütéshez:

● zsír (kacsazsír)

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót, a szódabikarbónát, és összekeverjük a száraz összetevőket. Ezután beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a joghurtot vagy aludttejet, végül csomómentesre keverjük a masszát. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk, és egy evőkanállal kis halmokat csorgatunk a tésztából. Mindkét oldalukat megsütjük, majd egy tálra szedjük a kisült tésztát, és lekvárral kínáljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!