Aludttejes fánkocska (Sauermilchkrepl)
Igazán nem nehéz megcsinálni ezt az édességet, ráadásul még különlegességként is kínálhatjuk: ki merné kétségbe vonni, hogy egy Sauermilchkrepl nevű finomság nem lenne az? Nem nehezebb – sőt, talán könnyebb – elkészíteni, mint egy palacsintát, ráadásul tálalni is egyszerűbb. És legalább olyan finom! A receptet Borbás Marcsi mutatta be a nyári Gasztroangyal-fesztivál bejelentésekor.
Hozzávalók
● 1/2 liter joghurt vagy aludttej
● 40 deka liszt
● 2 tojás
● 1 evőkanál cukor
● csipet só
● késhegynyi szódabikarbóna
A sütéshez:
● zsír (kacsazsír)
Elkészítése
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót, a szódabikarbónát, és összekeverjük a száraz összetevőket. Ezután beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a joghurtot vagy aludttejet, végül csomómentesre keverjük a masszát. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk, és egy evőkanállal kis halmokat csorgatunk a tésztából. Mindkét oldalukat megsütjük, majd egy tálra szedjük a kisült tésztát, és lekvárral kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.