Amerikai káposztasaláta
Téli salátának kifejezetten jó, de nekünk nyáron is nagy kedvencünk a coleslaw, vagyis az amerikai káposztasaláta. Sült vagy rántott húsok köreteként egészen kiváló!
Hozzávalók
15 deka fehér káposzta
15 deka lila káposzta
15 deka sárgarépa
10 deka sörretek (vagy jégcsapretek)
10 deka hónapos retek
2-3 evőkanál tejföl
só, bors
1 evőkanál borecet
1 teáskanál porcukor
házi majonéz
A majonézhez:
1 tojássárgája
1,5 dl étolaj
1 teáskanál mustár
só, bors
citromlé
Elkészítése
A káposztákat kisebb darabokra vágjuk, a sárgarépát, a sörretket és a hónapos retket megpucoljuk. Egy szeletelőgéppel az összes zöldségfélét finomra reszeljük, majd az egészet egy tálba borítjuk.
Elkészítjük a házi majonézt. A tojássárgáját keverőtálba teszünk, kicsit megsózzuk, és hozzáadjuk a mustárt. Óvatosan, adagolva öntjük hozzá az olajat, közben folyamatosan keverjük egy habverővel. Ha a tojás az összes olajat felvette, és a majonéz krémes állagú lett, kevés friss citromlével, fehérborssal és sóval ízesítjük.
A lereszelt zöldségekhez hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a sót, a feketeborsot, a borecetet és a porcukrot, majd az egészet összeforgatjuk.
Videós segítségért kattints ide!
Forrás: Electrolux
További ínycsiklandó receptek itt!
Hozzászólás zárolva.