Facebook hozzászólás
1 679

Ananászos csirke

Ez a kissé ázsiai beütésű recept népszerű lesz azok között, akik kedvelik a hús-gyümölcs párosítást. Előnye a receptnek azon kívül, hogy finom, hogy nem kell hozzá semmi különleges alapanyag, hiszen a szójaszósz is lassanként minden háztartásban megtalálható lesz.

 

Ananászos csirke, Kép: wikimedia.org
Kép: wikimedia.org

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fokhagymapor
1 evőkanál olaj
1 doboz ananász konzerv leszűrve, a levét is őrizzük meg
3 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál citromlé
2 teáskanál kukoricakeményítő

Elkészítés:
Vágjuk a csirkét csíkokra, szórjuk meg a sóval és a fokhagymával. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, süssük át rajta a csirkét, mindaddig, míg aranybarna nem lesz. Az ananászlé felét öntsük a csirkére, 6-8 percig pároljuk a húst a lében. Egy lapátkanállal szedjük a csirke darabokat egy tányérra, a visszamaradó szószhoz adjuk hozzá a mézet, a citromlevet, szójaszószt, a keményítőt, végül a maradék ananászlevet. Forraljuk fel, és keverjük addig, amíg sűrű és világos nem lesz, ez nagyjából egy-két perc mindössze. Tegyük vissza a mártásba a húst és az ananász kockákat, forraljuk össze a szósszal. Rizzsel tálaljuk.

Csicseriborsó kung pao módra
Rajongok a kínai konyháért, de már régóta nem eszem kínai étteremben. Nekem magamnak ritkán van időm ilyesmivel pepecselni, hisz tudvalevő, hogy az ázsiai ételek általában hamar elkészülnek, ám előkészítési idejük akár többszöröse is lehet a főzési időnek. Rajongásom állandó tárgya a kung pao (gung bao) csirke, amit most csicseriborsóból is elkészítettem.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!