Aszalt paradicsomból pesto
A legjobb módszer arra, hogy finomat együnk, és nagyon gyorsan végezzünk a főzéssel. Pestót nemcsak bazsalikomból és parmezánból lehet készíteni, hanem aszalt paradicsomból is. Nem tudunk vele mellényúlni, imádni fogja a család. Légmentesen lezárva a hűtőben egy hétig tárolható.
Hozzávalók:
1 csésze napon szárított, olajban eltett paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 maréknyi friss bazsalikom
1 csésze reszelt parmezán
1 teáskanál só
néhány tekerésnyi bors
olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat szedjük ki az olajból, tegyük egy késes betétű aprítógép tartályába. Az olajat ne öntsük ki! Tegyük a tartályba még a fokhagymát, a bazsalikomot, a sót, borsot, néhányszor forgassuk meg az alapanyagokat a gépben. Ezután adjuk hozzá a sajtot, és még annyi olajat (nyugodtan használjuk azt az olajat, ami a paradicsomon volt), hogy pesto szerű masszát kapjunk. Ennek az olajossága ízlésünktől függ, ehhez mérten adagoljuk az olajat. Nincs más dolgunk, mint átmelegíteni a pestót egy serpenyőben, és hozzáadni a kifőtt tésztát. A maradékot hűtőben tároljuk!
Hozzászólás zárolva.