Avokádós omlett
Miért kellene a reggeli omlettnek mindig ugyanolyannak, és egy idő után unalmasnak lennie? Zöldfűszerekkel, avokádóval bolondíthatod, mellé egy jó pirítós, és jól indul a napod.
Hozzávalók (1 személyre):
1-2 újhagyma, vékony karikákra vágva
-2 tojás
-1/2 avokádó, közepes méretű darabokra vágva
-kisebb marék bazsalikom levél
-kisebb marék petrezselyem levél
-kis marék rukkola saláta
-egy paradicsom
-olíva olaj
-méz
-só és bors
Elkészítés:
Egy kevés olíva olajon futtassuk meg a hagymakarikákat, majd öntsük rá a felvert tojásokat. Egyszer keverjük meg, majd hagyjuk sülni. Az egyik felére dobjuk rá az avokádót, bazsalikom leveleket és petrezselyem leveleket, majd hajtsuk félbe. Mikor átsült, óvatosan csúsztassuk egy tányérra. Szedjük mellé a rukkolát, daraboljuk rá a paradicsomot és locsoljuk meg olíva olajjal és mézzel, majd sózzuk, borsozzuk. Ropogós, vajas pirítóssal isteni.
Hozzászólás zárolva.