Mákos, diós, zölddiós
Az év bejglije
Tudjuk, hogy a nagyié legfinomabb, de ezen a versenyen csak cukrászok indulhattak, Több mint ötven bejgliből került a három kategóriagyőztes.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája – után azzal a hagyományteremtő céllal szervezte meg a megmérettetést, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre és népszerűsítse a kézműves bejglit.
A versenyre olyan termékekkel nevezhettek a cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli az Ipartestület kezdeményezése nyomán védett termék. A szakmai zsűri tagjai voltak: Auguszt József cukrászmester, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, Kovács Sándor cukrászmester, a Gerbeaud korábbi legendás cukrászséfje és Nagy Péter cukrászmester, a Szamos Marcipán cukrászséfje, Pataki Ádám cukrászmester a Pataki Cukrászdából és Harsányi Levente rádiós, televíziós műsorvezető, aki egyébként cukrász is.
A három kategóriában összesen 56 bejglit értékelt a zsűri és ők lettek a győztesek:
Hagyományos diós kategóriában
Az Év Diós Bejglije díj nyertese: Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
Ezüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
Bronzérmes: Nagy László – Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár
Hagyományos mákos kategóriában:
Az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Pass Szilvia – Aranyalma Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
Bronzérmes: Berecz Attila – Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba
Hozzászólás zárolva.