Facebook hozzászólás
847

Mákos, diós, zölddiós

Az év bejglije

Tudjuk, hogy a nagyié legfinomabb, de ezen a versenyen csak cukrászok indulhattak, Több mint ötven bejgliből került a három kategóriagyőztes.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája – után azzal a hagyományteremtő céllal szervezte meg a megmérettetést, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre és népszerűsítse a kézműves bejglit.

Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

A versenyre olyan termékekkel nevezhettek a cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli az Ipartestület kezdeményezése nyomán védett termék. A szakmai zsűri tagjai voltak: Auguszt József cukrászmester, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, Kovács Sándor cukrászmester, a Gerbeaud korábbi legendás cukrászséfje és Nagy Péter cukrászmester, a Szamos Marcipán cukrászséfje, Pataki Ádám cukrászmester a Pataki Cukrászdából és Harsányi Levente rádiós, televíziós műsorvezető, aki egyébként cukrász is.

A három kategóriában összesen 56 bejglit értékelt a zsűri és ők lettek a győztesek:

Hagyományos diós kategóriában

Az Év Diós Bejglije díj nyertese: Karl ZsoltKarl Cukrászda, Dunaharaszti
Ezüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
Bronzérmes: Nagy László – Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár

A győztes diós Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
A győztes diós Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
Hagyományos mákos kategóriában:

Az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Pass SzilviaAranyalma Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
Bronzérmes: Berecz Attila – Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba

A győztes mákos Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
A győztes mákos
Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!