Mákos, diós, zölddiós
Az év bejglije
Tudjuk, hogy a nagyié legfinomabb, de ezen a versenyen csak cukrászok indulhattak, Több mint ötven bejgliből került a három kategóriagyőztes.
Ínyenc kategóriában
Az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Angyali bejgli/Urbán Ildikó – Ildikó Cukrászda, Szarvas
Ezüstérmes: Csemege diós – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti
Ezüstérmes: Vörösboros aszaltszilvás bejgli almacukorral – Kádár Ferenc – Temesvári & Kádár Cukrászat és Pékség, Tiszanána
Bronzérmes: Csemege mákos-meggyes – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti
Az Angyali bejgli hagyományos pozsonyi tésztával készült, a töltelékénél a zöld dióhoz nyúlt a készítője. A gyümölcs jelentős C-vitamin- és vastartalommal bír, amely vértisztító, gyomorerősítő és fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is – áll az összegzésben.
Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek – ezért is lett két ezüstérmes – kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.
Ha van kedved, kísérletezz te is, de azért a mákosnak és a diósnak ott a helye az asztalon!
Forrás: MTI
Hozzászólás zárolva.