Ázsiai zöldséges tészta
Nagyon szeretem a rizstésztát, főleg azért, mert semmi más teendő nincs vele, mint forrásban lévő vízzel nyakon önteni, néhány percet várni, majd leszűrve fogyasztani. Zöldségekkel és szójaszósszal variáltam.
Hozzávalók:
1 csomag rizstészta
30 dkg párolt brokkoli
egy marék kesudió
szezámmag
2 evőkanál szezám olaj
3 evőkanál szójaszósz
chilipehely
1 piros kápia paprika
10 dkg gomba
1 gerezd fokhagyma
1 darabka friss gyömbér
Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő vízzel leöntöttem, lefedtem, majd tíz perc múlva leszűrtem.
A szezám olajon néhány pillanatig pirítottam a gyömbér- és fokhagyma pépet, rádobtam az apró kockákra vágott paprikát, a vastag szeletekre vágott gombát, az előzőleg gőzben megpárolt brokkolit, és összepirítottam őket. Hozzáadtam a szójaszószt, belekevertem a tésztát, megszórtam szezámmaggal és összetört kesudióval. Adtam hozzá egy kevés chili pelyhet, hogy kissé csípős legyen, és tálaltam.
Hozzászólás zárolva.