Baba ganoush
A baba ganoush egy füstös, telt ízű padlizsánkrém, a libanoni konyha egyik legjobb darabja. Sokan összetévesztik a hummusszal, pedig az csicseriborsóból készül, a baba ganoush pedig padlizsánkrém. A közös pont a tahini, azaz szezámpaszta.
Hozzávalók:
egy termetes – vagy két kisebb – padlizsán
3 evőkanál tahini (szezámpaszta)
2-3 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál olívaolaj
só
bors
egy csipet római kömény
egy gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, néhány helyen villával megszurkáljuk, majd 190 fokos sütőben puhára sütjük. Ha elkészültek, a héjukból kikaparjuk a húsukat. A hozzávalókat robotgépbe tesszük és összeturmixoljuk. Pitával, pirítóssal tálaljuk, de kiválóan lehet uborka- és zeller hasábokkal mártogatni is.
Hozzászólás zárolva.