Baconos-almás sertéskaraj – az év első vasárnapjára
Az év első vasárnapját egy különleges és nagyon pikáns karajcsodával ünnepeljük meg. Az alma belül, a bacon szalonna pedig kívül öleli magához a húst. Nagyszerű fogás lehet akár a hamarosan kezdődő farsangi időszakra is.
Hozzávalók :
1,5 kg csontos karaj,
3o deka szeletel bacon,
2 nagyobb alma,
3 deka reszelt parmezán,
zsálya levél,
olíva olaj,
só, bors
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk a magháztól, de a héját rajta hagyjuk, majd vékony szeletekre szeljük.
A húst a csontoknál bemetsszük, a bevágásnál sózzuk, borsozzuk, és mindegyikbe egy alma karikát teszünk . A tetejét zsályával és parmezánnal megszórjuk, majd becsavarjuk a szalonna szeletekbe. Húshálóba v. spárgával körbe kötjük. Olíva olajat öntünk a tepsi aljába, és zsályát (én fokhagymát is) . Kb.18o fokon nagyjából 6o percig sütjük, de amikor félig megsült a hús, és a szalonna szint kapott, beborítjuk alufóliával. Amikor a hús kész, és átpuhult, rövid időre levesszük róla a fóliát, és pár percig ropogósra sütjük a szalonnát. Burgonyapürével és salátával tálaljuk.
Bőrös malacsültet pedig nem csak szilveszterkor ehetünk. Így készítsd el!
Hozzászólás zárolva.