Baconos-kecskesajtos croissant
A bacon, kecskesajt és rukkola együtt igazi kulináris élmény, még akkor is, ha az egyszerűség kedvéért készen vásárolt tésztát használunk. Így villámgyors ez a recept!
Hozzávalók 12 darabhoz:
1 tasak leveles tészta
12 szelet bacon
10 dkg rukkola
10 dkg kecskesajt (fokhagymás)
1 tojás
2 kávéskanál tejföl
Elkészítése:
1. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, és melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
2. Vágjunk ki 12 db háromszöget. Fektessük őket egyenként a baconszeletekre, csúccsal előre. A tészta közepére tegyünk rukkolát és kecskesajtot, majd a csúcs irányába tekerjük fel.
3. Kenjük meg tejfölös tojással, hogy szép piros legyen, és süssük őket 25 percig.
Ha még pikánsabb végeredményre vágysz, kínálj hozzá egy kis lekvárt!
Forrás: Samsung Okos Sütő
Hozzászólás zárolva.