Facebook hozzászólás
774

Baconos, lilahagymás quiche

Az a jó ebben az ételben, hogy gyakorlatilag bármi hasznosíthatóvá válik vele. Vagyis felhasználom azokat az élelmiszereket, amik a hűtőnkben dekkolnak pár napja. Ha még egy kicsit várnánk a felhasználásukkal valószínűleg már nem lennének jók. Mivel mindig más maradékok vannak, ez az étel egy kicsit mindig más lesz.

Baconos, lilahagymás quiche, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Alapanyagok nagy méretű kerek tortaformához:
Tésztához:
20 dkg liszt
1 tojássárgája (fehérjét majd a töltelékhez használom fel)
10 dkg vaj
1 nagy csipet só
bő fél deci víz
Töltelékhez:
1 csirkecomb filézve
15 dkg bacon
2 tojás + a megmaradt fehérje
2 dl főzőtejszín
friss petrezselyem
1 kisebb fej vörös hagyma
1 kisebb fej lila hagyma
egy kevés kápia és hegyes erős paprika
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és fél órán át hűtőben pihentetem.
Közben elkészítem a tölteléket: a felkockázott bacont elkezdem pirítani lassú tűzön, hogy a zsírja egy kicsit kiolvadjon, majd a vöröshagymát apróra vágom, a serpenyőbe öntök egy kevés olajat még és hozzáadom a hagymát összepirítom, majd mehet bele a közben felkockázott csirke és együtt pirítom kb. 10 percig, közben kevergetem, nehogy túlpiruljon, közben a fokhagymát is belenyomom. Sózom, borsozom majd hozzáöntöm a tejszínt, végül a tojásokat és a plusz fehérjét is belekeverem. A tésztát kinyújtom és beleöntöm a ragut, a lila hagymát fél centis karikákra vágom, a paprikákat vékony karikákra szeletelem. A hagymát és a paprika karikákat elrendezgetem a raguban, majd mehet be a 180 fokra előmelegített sütőben.Kb. 40 perc alatt készre sütöm, a teteje szép pirult legyen! Kata többi receptjét itt olvashatjátok.

Csirkés, juhtúrós quiche
A quiche (ejtsd: kis) lényegében egy linzertészta, amit általában sós töltelékkel töltenek meg, bár léteznek édes változatai is, szerintem nálunk azért a sós változat van jobban elterjedve.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!