Facebook hozzászólás
618

Bajai halászlé

A karácsonyi halevés szokása valamennyi európai keresztény országban elterjedt. Nálunk és a lengyeleknél a karácsony elmaradhatatlan fogása a halleves. Oroszországban a lazaccal és kaviárral töltött palacsinta, a blini, a németeknél a pirítóssal tálalt kaviár, a svédeknél a lutfisk elengedhetetlen fogás.

Halászlé, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1,5 kg ponty
kb. 20 dkg vöröshagyma
6-7 dkg pirospaprika

1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
bajai gyufatészta

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk, lepikkelyezzük, a fejét és a farkát levágjuk. A keserűfogát eltávolítjuk. A keserűfog a hal fejében a kopoltyú után található.Sárgás színe van.Ezt mindenképp ki kell venni és eldobni, mert az egész étel keserű lesz tőle. A törzset szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát a hallal együtt odatesszük főni kb. 3 liter vízben. Negyed óra múlva lehet sózni, mehet bele a pirospaprika, a paradicsom és a zöldpaprika. Erős lángon főzzük, nagyjából fél óra alatt elkészül. Gyufatésztával tálaljuk.

Ünnepi halételek
Ha szereti a halat, és kipróbálna más halételeket is, összeállításunknak örülni fog. Jó étvágyat!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!