Bajai halászlé
A karácsonyi halevés szokása valamennyi európai keresztény országban elterjedt. Nálunk és a lengyeleknél a karácsony elmaradhatatlan fogása a halleves. Oroszországban a lazaccal és kaviárral töltött palacsinta, a blini, a németeknél a pirítóssal tálalt kaviár, a svédeknél a lutfisk elengedhetetlen fogás.
Hozzávalók:
1,5 kg ponty
kb. 20 dkg vöröshagyma
6-7 dkg pirospaprika
só
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
bajai gyufatészta
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, lepikkelyezzük, a fejét és a farkát levágjuk. A keserűfogát eltávolítjuk. A keserűfog a hal fejében a kopoltyú után található.Sárgás színe van.Ezt mindenképp ki kell venni és eldobni, mert az egész étel keserű lesz tőle. A törzset szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát a hallal együtt odatesszük főni kb. 3 liter vízben. Negyed óra múlva lehet sózni, mehet bele a pirospaprika, a paradicsom és a zöldpaprika. Erős lángon főzzük, nagyjából fél óra alatt elkészül. Gyufatésztával tálaljuk.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.