Banános kenyér, krém és turmix recept
Nem fogy a banán, esetleg már meg is barnult a héja? Sebaj, minél barnább, annál édesebb és annál finomabb desszerteket készíthet belőle! Egészséges és finom receptek:
Banánturmix, kicsit másképp
1 banánhoz
2 dl tej
2 evőkanál kókusz szirup vagy meggyszörp
fahéj ízlés szerint
Az összetevőket turmixgépben selymesen habos itallá turmixoljuk.
Banánkenyér
0,5 csésze margarin
Háromnegyed csésze barna cukor
2 tojás felverve
1 kávéskanál vanília aroma vagy 1 zacskó vaníliás cukor
2 csésze liszt
2 kávéskanál sütőpor
Negyed kávéskanál szódabikarbóna
Negyed kávéskanál só
1 csésze banán áttörve
1 csésze tej
0,5 csésze dió durvára vágva
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, vajazzunk ki egy őzgerinc vagy koszorú formát.
Keverjük össze a cukrot a tojásokkal a margarinnal és vaníliával.
A száraz hozzávalókat alaposan keverjük össze és a banánnal és tejjel váltakozva adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Végül keverjük hozzá a diót, öntsük a formába és kb. 35 percig süssük. Kihűlés után borítsuk ki egy tálra.
Ízlés szerint csokoládéval vagy cukormázzal díszíthető a teteje, de anélkül is nagyon finom.
Banánkrém
3 banán pürésítve
3 evőkanál joghurt
2 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
3 teáskanál zselatinpor
0,5 dl narancslé
A banánt a joghurttal simára keverjük. A zselatinport a narancsléhez adjuk és felforralva alaposan elkeverjük, félretesszük hűlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
A langyos zselatinos narancslét a banánpüréhez adjuk, alaposan elkeverjük végül laza, könnyű mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínhabot. Poharakba vagy desszertes kehelybe töltjük és legalább két órára a hűtőbe tesszük mielőtt tálalnánk.
Hozzászólás zárolva.