Barackos morzsasüti – tej, tojás és cukormentesen
Ha egy igazán finom gyümölcsös édességre vágysz, de allergiás vagy a tejre, tojásra, vagy éppen diétázol, akkor ennek a desszertnek nagyon fogsz örülni. Ráadásul még aktuális is, az őszibarack miatt.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál zabpehelyliszt
- 2 evőkanál kókuszliszt
- édesítő ( eritrit vagy nyírfacukor ízlés szerint)
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kókuszolaj
- víz
Elkészítés:
A hozzávalókból morzsaszerű tésztát gyúrunk és a felét egy sütőforma aljára morzsoljuk. Én szilikon sütőformát használok, ehhez nem kell zsíradék. A tésztára két pépesre nyomkodott, vagy darabokra vágott őszibarackot teszünk (itt jöhetnek a túlérett gyümölcseink), megszórjuk zabpehellyel és kis fahéjjal, esetleg még édesítővel és rámorzsoljuk a maradék tésztát.A tetejét megszórtam zabpehellyel, majd légkeveréses sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütöttem. Amikor szépen pirul a teteje és érzed az illatát, akkor lekapcsolhatod a sütőt.
Tipp: a liszt természetesen más szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel is helyettesíthető.
(Forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)
Hozzászólás zárolva.