Facebook hozzászólás
2 163

MAZEL-TOV RECEPT

Bárány harira-leves Marokkóból

Ismét kaptunk egy Mazel Tov-receptet, még pedig a nemrég lezajlott marokkói hétnek köszönhetően. Úgy készüljetek, hogy októberben libanoni ételekkel készül a belvárosi étterem.

Bárányból az igazi. Fotó: Mazel Tov
Bárányból az igazi. Fotó: Mazel Tov

BÁRÁNY HARIRA LEVES

Hozzávalók: (6 főre) 2 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 7 szár angol zeller, 1 kg bárány comb, 200 g sárgarépa, 200 g lencse, 200 g főtt csicseriborsó, 3 ek. sűrített paradicsom, 1 ek. füstölt pirospaprika, 3 ek. só, ½ tk. bors, 2 ek. fahéj, 150 g friss gyömbér, 1 marék friss, petrezselyem, 1 marék friss koriander, 3 l hús- vagy zöldség alaplé.

Elkészítés:
1. Az elkészítés előtti napon áztassuk be, és egy kanál szódabikarbónával főzzük puhára a csicseriborsót. Szűrjük le, dobozban tegyük a hűtőbe.
2. A sárgarépát és a zellert vágjuk kockákra, reszeljük le a gyömbért, vágjuk apróra a fokhagymát. Vágjuk kis darabokra a báránycombot is.
3. Nagyobb lábosban olívaolajon karamellizáljuk a hagymát, adjuk hozzá a répát, az angol zellert, a gyömbért és a fokhagymát, majd a kockákra vágott báránycombot. Nagy lángon süssünk kérget a húsra, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát.
4. Öntsük fel hús- vagy zöldség alaplével, végül adjuk hozzá a lencsét és a csicseriborsót. Főzzük 2-3 óráig, vagy amíg a hús teljesen meg nem puhul. (Ha nagyon fiatal a bárány, rövidebb idő is elég.)
4. A végén ízesítsük fahéjjal, őrölt gyömbérrel és kevés friss, reszelt gyömbérrel. A kész leves tetejére szórjunk egy-egy marék friss koriander- és petrezselyem levelet.

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!