Facebook hozzászólás
1 185

HENI SÜT NEKED

Bazsalikomos sörös-sajtos csirketekercs

Ámon Heni, a Heni süt neked blog szerzője ma húsos étellel jött hozzánk, amelyre igazán jól csúszik a nagy melegben egy finom sör, aki nem a fröccsöt szereti, persze az is passzol.

Tálalás előtt. Fotó: Ámon Heni
Tálalás előtt. Fotó: Ámon Heni

Amíg sül, készítsük el a mártást. Egy serpenyőbe tegyük bele a sörös páclevet (mindent szeretek felhasználni, és amúgy is a páclé minden esetben csodás alapja szósznak), adjuk hozzá a mascarponét, 1 evőkanálnyit a fűszeres mustárból, a szétnyomkodott fokhagymagerezdeket, valamint a felkarikázott chili paprikát. Forraljuk össze az egészet, sózzuk, borsozzuk. Ezzel a mártás is elkészült. Csodás, sárga színét a mustártól kapta. Már csak a tálalás van hátra. Köretként kínálhatunk mellé sült parázsburgonyát, vagy zöldséges kuszkuszt, de bevallom, ebben a melegben magában, egy kis salátával nekünk épp elég volt. A mártás krémes, pikáns, különleges, a csirketekercs a benne lévő bazsalikomtól és chili paprikától mennyei zamatot kapott. A csirkecomb előnye, hogy sütés közben is szaftos, ízletes marad a húsa, míg a bőre kívül gyönyörű aranybarnára sült és nagyon ropogós lett. Ez a kombináció így együtt igazán pazar. Egy pohár sörrel kínáljuk!

Jó étvágyat hozzá!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!