Bélszínszeletek barackos-sajtos köntösben
Van, amiért megéri dolgozni. Bár ez a recept nem a legegyszerűbbek közül való, az ínyenc hozzávalók és a végeredmény megéri a ráfordított időt!
Hozzávalók:
6 szelet marhabélszín,
6 szelet camembert sajt,
24 szem,
felforralt fehér borban áztatott aszalt sárgabarack,
80 deka burgonya,
1 deci tejszín,
10 deka reszelt sajt,
2 deci tej,
1 gerezd fokhagyma,
só, fehérbors, pici szerecsendió,
1 teáskanál kakukkfű,
1 evőkanál olívaolaj,
2 deci húsleves,
2 evőkanál hideg vaj.
Elkészítése:
a tejszínt a tejjel és a reszelt szerecsendióval felforraljuk, sózzuk, borsozzuk. A meghámozott burgonyát 2 milliméteres szeletekre vágjuk. Egy evőkanálnyi vajjal kikenünk egy sütőedényt, beleszórjuk az összezúzott fokhagymát, majd beletesszük a karikára vágott krumplit. Ráöntjük a tejkeveréket, majd rászórjuk a reszelt sajtot, és sütőbe téve körülbelül 40 percig sütjük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban serpenyőben mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük, és az elősütött burgonya tetejére rakjuk. Tetejükön elosztjuk a sárgabarackszemeket, mindegyikre ráhelyezünk egy szelet camembert, majd visszatéve a sütőbe, újabb 15 percig sütjük. A pecsenyelét a barackáztató borral és a levessel összeforralva egyharmadára sűrítjük. Belekeverjük a vajat és a kakukkfüvet. Sóval, borssal ízesítjük, majd csészébe öntve a burgonyás bélszín mellé feltálaljuk.
Hozzászólás zárolva.