Bélszínszeletek libamájjal és gombával
Ez a recept már egy kis ünnepi készülődésnek is vonzó ötlet. Ám egy ilyen finom bélszínt mindenféle plusz ínyencségekkel az ünnepi napokat nem szabad kihagyni!
Hozzávalók
80 deka bélszín
20 deka libamáj
20 deka gomba
3-4 szelet zsemle
15 deka zsír
só, bors
Elkészítése
A bélszínt egyenlő, közepes szeletekre vágjuk, kés élével kicsit megütögetjük, majd sózzuk, borsozzuk. A libamájat szeletekre vágjuk, a gombát megtisztítva egészben hagyjuk, majd a májat és a gombát is picit sózzuk. A májszeleteket és a gombát is külön-külön finoman megpirítjuk. A zsírt serpenyőben nyílt lángra tesszük, és a hússzeleteket hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük
A zsemléből 3-4 centi vastag szeleteket vágunk, zsírban megpirítjuk mindkét oldalát. Ezekre tesszük rá a friss hússzeleteket, majd ráhelyezzük a libamáj-szeleteket, majd a friss gombafejeket.
●A bélszínszeletek – akár gondosat sütve, akár kicsit véresebben sütve – nagyon finom fogás, akár önmagában is, a sólt libamáj meg a gomba már csak külön finomság mindennek a tetelyén. Érdemes viszont vigyázni arra, hogy milyen serpenyőben sütjük a bélszínt, mert mindenképpen érdemes ügyelni arra, hogy megfelelően magas hőmérsékleten készítsük.
Ahhoz, hogy igazán finom legyen, érdemes figyelnünk egy megfelelő serpenyőre. Épp ilyet ajánlunk: ezt az öntöttvas grillserpenyőt. Emellett persze érdemes más dolgokat is megnézni az Életforma Shopban!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.