Birscsatni – ajándéknak is!
Az édes és fűszeres csatni az indiai konyhából lehet ismerős, de bármilyen sült hússal, grillezett sajttal nagyon finom. Ha szép üveget választunk és kissé feldíszítjük, karácsonyi ajándék is lehet!
1 kiló birsalma, 50 deka cukor, 10 deka mazsola, 1 darab fahéj, 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér, néhány szegfűszeg és kevés cayenne bors, 2,5 deci borecet.
Elkészítése:
a megmosott, meghámozott birseket apró kockákra vágjuk, majd a fűszerekkel együtt a főzőedénybe tesszük. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, és közepes lángon (mintegy 15 percig) félpuhára főzzük. Végül beleöntjük a borecetet, vele hirtelen felforraljuk, majd forrón üvegekbe töltjük. Az üvegeket azonnal néhány percre a fejük tetejére állítjuk, aztán hűvös, száraz helyre rakjuk őket.
Hozzászólás zárolva.