Facebook hozzászólás
673

Bögrés mákos, a legnagyobb családi kedvenc

Az egyik legeslegjobb kevert sütemény a repertoáromból. Nem kell hozzá egy mérőedénynél és egy keverőtálnál több, a ráfordított munkaidő 5 perc, a sütési idő 30-35 perc, és kész. Variálható cseresznyével, szerintem málnával és sárgabarackkal, szederrel és áfonyával is isteni lehet. Bármikor készítem, osztatlan sikert aratok vele. Langyosan, frissen a legjobb, aztán másnap, a gyümölcstől kissé átpuhulva újabb arcát mutatja meg. Akár egy hétig is friss marad. Akarom mondani, maradna, ha maradna!

Bögrés mákos sütemény, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

5 dl liszt
2,5 dl tej
2,5 dl olaj
2,5 dl cukor
2 tojás
2,5 dl mák ledarálva
1 csomag sütőpor

30-40 dkg magozott meggy

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összekeverjük (először a cukrot a tojásokkal, majd hozzáadjuk a tejet, olajat, a sütőporos lisztet, végül a darált mákot),  kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

Csokilikőr, a folyékony stresszoldó – házilag
A vidám bulihangulatot könnyed, és főleg saját készítésű italokkal is fokozhatjuk. A csokilikőr elsősorban nők kedvenc itala, de az erősebbik nemen is kifoghat. Erre mondják, hogy csak úgy itatja magát…Szinte gyerekjáték elkészíteni. Ha a mákos mellé kínálnál még valami édeset, ezt próbáld ki!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!