Facebook hozzászólás
507

Bolognai ragu

Őszintén szólva nem ismerek olyan embert, aki a bolognai raguért ne rajongana. Még a legkisebbek is boldogan eszik a „paradicsomos tésztát”, mert az mindenkinél nyerő. Láttam már rettenetes löncshús konzervből készült darabokat éppúgy, mint zsíros sertéshúsból főtteket, de én azokat nem tekintem bolognainak, bár hogy mik is valójában, az kérdés. Követve a recept leírását, ami cseppet sem bonyolult, garantáltan finom húsos mártást tálalhatunk akár spagettire, akár más fajta tésztára. Mi nagyon szeretjük ezt az apró cavatelli tésztát, ajánlom azt is szívből.

Bolognai ragu cavatelli tésztán, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
50 dkg spagetti
50 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 kisebb gerezd fokhagyma
7 dl házi spagetti szósz, hiányában 2 doboz darabolt paradicsom konzerv
1-1,5 dl száraz vörösbor
egy szál sárgarépa
1 szárzeller
oregano, rozmaring, bazsalikom só, bors

Elkészítés:
A vöröshagymát, a répát és a zellerszárat aprító gépbe teszem, néhány gombnyomással pulzáltatva a gépet, apró darabosra aprítom a zöldségeket. Olívaolajon 10-15 percig dinsztelem, majd bekerül az edénybe a darált hús is. Fehéredésig pirítom, alaposan szétnyomkodva az összeállni hajlamos húst, megsózom, borsozom, beleteszem a fűszereket aprítva, a fokhagymát és a paradicsomot. Felforralom a mártást, majd közepes vagy kis lángra véve a gázt, elkezdem főzni. Ahogy a folyadék párolog róla, vörösborral pótolom, ennek alkohol tartalma menet közben elillan, de a bor csodás íze megmarad.
Amikor minden puha, elértük a megfelelően sűrű állagot, remek ízt, elégedetten lezárhatjuk a gázt. Sok reszelt parmezán és friss bazsalikom az étel tetején meglehetős mértékben képes emelni az étel élvezeti értékét – ami már így sem kicsi.

 

 

Spagetti főzés kezdőknek
Megmutatjuk, hogyan főzd a tésztát, hogy egészen biztosan jó legyen, és ne egy ázott, íztelen tésztahalom legyen a tányérodon.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!