Borász lepény – isteni egy pohár jó ital mellé!
Vendégváró falatként, vagy akár csak ha egy jó otthoni filmnézős estére készülünk érdemes elkészíteni ezt a könnyed „összedobható”, mégis különleges rágcsálnivalót.
Hozzávalók egy tepsihez:
20 dkg leveles tészta
5 dkg aszalt szilva
5 dkg paradicsom
5 dkg olajbogyó
10 dkg sajt
1 darab tojás
fél csokor kapor
Elkészítése:
1. Lisztezett deszkán nyújtsuk a tepsi méretére a leveles tésztát. Béleljük ki sütőpapírral, és tegyük át a tésztát.
2. Verjük fel a tojást, és öntsük rá. Kanállal simítsuk szét, majd szórjuk meg apróra vágott kaporral.
3. Daraboljuk fel az aszalt szilvát, a paradicsomot és az olajbogyót, majd rendezzük el a tésztán.
4. Reszeljünk rá sajtot, majd hőlégkeveréses sütőben 200 °C-on süssük 20 percig.
Forrás: Samsung Okos Sütő Receptkönyv
Hozzászólás zárolva.