Facebook hozzászólás
236

Boros dinnyekrémleves

Mindjárt vége a meggyszezonnak, de azért nem kell lemondanunk a finom, hűsítő levesekről! A következő befutó a sárgadinnye lehet.

Hozzávalók:

1 szép nagy érett sárgadinnye,
3 deci tejszín,
1,5 deci tokaji szamorodni,
1 citrom leve,
néhány szelet citromhéj,
ízlés szerint porcukor,
csipetnyi só,
2 deci víz,
5-6 szegfűszeg,
1 darab fahéj,
a tálaláshoz tejszínhab
Elkészítése:

a vízben és a borban 10-15 percig a citromhéjcsíkokkal együtt főzzük a fűszereket, majd lehűtjük. Hozzákeverjük a kimagozott, felkockázott és összeturmixolt dinnyehúst, a tejszínt, ízlés szerint édesítjük, majd jól lehűtjük. Tejszínhabbal tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!