Facebook hozzászólás
1 382

Borsókrémleves

Csodás, élénk zöld színével a legrondább szürkeségben is jó kedvre derít ez a leves. Igazán semmi extra nem kell hozzá, borsóból pedig megfelelő a fagyasztott is. Egy kis petrezselyem, jóféle olívaolaj, a tetejére egy tökéletes buggyantott tojás, és máris a mennyországban érzed magad.

Borsókrémleves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 4 tányér leveshez:
1 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg borsó
2 dl tejszín
1 l víz
1 csokor petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A megolvasztott vajon és olajon dinszteljük meg a hagymát. Ha puha, reszeljük rá a fokhagymát, majd jöhet a borsó. Öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk meg, majd főzzük puhára a borsót. Utoljára adjuk hozzá a petrezselymet. Ha ez megvan, botmixerrel pürésítsük a levest. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel még egyszer. Ha kell, adjunk még hozzá sót, borsot.

Buggyantott tojás
Csodálatos feltét lesz hozzá egy tökéletes buggyantott tojás. Megmutatjuk, hogyan csináld, hogy tökéletes legyen!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!