Borzas Kata
Klasszikus családi recept, minden háztartásban ismerik ezt a receptet, vagy ehhez nagyon hasonlót. A jó házi baracklekvár csodákat tesz az egyszerű omlós tésztával.
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
3 tojássárgája
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál tejföl
csipet só
fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
3 tojásfehérje
10 dkg porcukor
egy citrom lereszelt héja
3 ek baracklekvár
20 dkg darált dió
fél dl rum
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, 1/3 részét félreteszem, a többit kinyújtom és egy kb. 20y30 cm-es tepsit kibélelek vele. A tepsit vajazzuk és lisztezzük, mielőtt a tésztát belefektetjük.
Verjük fel a tojásfehérjét a porcukorral, majd óvatosan keverjük bele a lekvárt, rumot, diót és citromhéjat. Ezt a masszát simítsuk rá a tésztára, majd az 1/3 rész tésztát nagylyukú reszelőn reszeljük a sütemény tetejére. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük, nagyjából 30 perc alatt készül el.
Hozzászólás zárolva.