Facebook hozzászólás
1 130

Brokkoli fasírt

Mi lehet egészségesebb, mint egy zöldségekből készült fasírt, amelyhez zabpelyhet használunk, és nem bő olajban sütjük, hanem sütőben, minimális olaj felhasználásával?

Brokkoli fasírt, Kép: Kard Éva
Kép: Kard Éva

Hozzávalók 10-12 db fasírthoz:

50 dkg brokkoli
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás (nagy)
10 dkg zabpehely
 só
1 tk ételízesítő
1 mk őrölt koriander
1 mk szerecsendió
zsemlemorzsa a forgatáshoz
2-3 ek olívaolaj a sütéshezElkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Enyhén sós vízben, főzzük pár perc alatt puhára, majd szűrjük le. (lehetőleg ne maradjon alatta víz.) A puhára főtt brokkolit ezután villával alaposan nyomkodjuk össze, majd hűtsük ki teljesen. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát reszeljük le egy káposztareszelőn. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk pár percig, hogy a sárgarépa még roppanós maradjon. Ezután hűtsük ki teljesen.
 A teljesen kihűtött brokkolit tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a szintén kihűtött hagymás-sárgarépás keveréket, és a zabpelyhet. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd alaposan keverjük össze. Ezután hagyjuk 15-20 percet állni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg az olaj felével.
 A brokkolis masszából, nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti méretű pogácsákat, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába. Ezután tegyük egymástól kicsit távolabb, az előzőleg olajjal lespriccelt sütőpapírra. Végül pedig a maradék olajjal szintén spricceljük le a brokkolipogácsákat.
 Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (160-170 fok) süssük 25-30 perc alatt készre.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!